ZF 24

France Telecom ajuta fostii angajati sa deschida propriile afaceri

20.09.2006, 20:46 10

Confruntandu-se cu un numar prea mare de angajati, France Telecom a pus la punct un program de pensii avantajos si isi propune sa ajute angajatii sa deschida afaceri, acestea fiind conditiile pentru a reduce numarul de angajati.
France Telecom a finantat aproximativ 100 de astfel de proiecte. Compania, detinuta in trecut in totalitate de statul francez, se lupta in prezent pentru a deveni o companie pan-europeana specializata in domeniul internetului si a telefoniei mobile.
Compania trebuie sa se integreze in aceasta era a tehnologiei cu un numar mare de angajati pe care este imposibil sa-l reduca prin concedieri. Pentru a-si usura povara, France Telecom a convins angajatori din sectorul public sa preia o parte din forta de munca de care dispune compania.
Daca afacerile finantate de companie nu functioneaza dupa primii trei ani, angajatii France Telecom isi pot prelua vechiile functii detinute in cadrul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO