ZF 24

Fran­cesco Curcio, director general executiv Pinum Doors & Windows: Din 2005-2006 am făcut export din Italia în SUA, acum ducem si produsele fabricate în România

Fran­cesco Curcio, director general executiv Pinum Doors...

Autor: Simona Tatu

24.07.2017, 12:00 539

Fabrica deţinută de compania Pinum Doors & Windows în România va exporta din acest an în America, în Brooklyn, unde firma desfă­şoară câteva proiecte. 

„Din anul 2005-2006 am făcut export din Italia în SUA, iar începând cu acest an am dus şi produsele fabricate în România. Avem trei-patru proiecte în Brooklyn, pentru care am lucrat foarte mult la certificare deoarece acolo există foarte multe restricţii. În prezent, avem din ce în ce mai multe cereri care vin dinspre această piaţă“, a spus Fran­cesco Curcio, director general executiv în cadrul Pinum Doors & Windows.

Compania produce uşi, ferestre şi parchet atât pentru persoane fizice, cât şi pentru proiecte rezidenţiale sau de birouri.

După parerea executivului, preferinţele românilor în materie de uşi, ferestre sau parchet se aseamănă cu cele ale italienilor, vizând atât calitatea, cât şi un design special. 

„În primul rând, clientul local se uită la un produs de calitate, dar şi cu design aparte. Gustul românilor se apropie de cel al italienilor. Spre exemplu, în piaţa din Germania sau Franţa nu se dă atenţie mare la finisaje sau la design.“ 

În plus, Pinum produce uşi blindate, preţul uneia pentru apartament putând ajunge şi la 2.000 de euro, iar la casă la 10.000 de euro.

Producătorul de uşi, ferestre şi parchet Pinum Doors & Windows, este parte a grupului italian Nusco şi este prezent în România de 25 de ani, unde deţine o fabrică de 18.000 mp în nordul Capitalei. În prezent, compania are showroom-uri proprii în Bucureşti (Pipera şi Afi Park), Constanţa, Cluj şi Iaşi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO