ZF 24

Fragmente de craniu şi colţi ai unui animal preistoric, descoperiţi în judeţul Covasna

Fragmente de craniu şi colţi ai unui animal preistoric,...

Autor: Pacala Dana, Kiss Edit

03.04.2013, 15:26 870

Directorul Muzeului Depresiunii Baraolt, Demeter Laszlo, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în zona localităţii Ariuşd au fost descoperite, marţi, fragmente din craniul unui animal preistoric.

"În urma eroziunii solului a ieşit la suprafaţă acest schelet de craniu. Un localnic care l-a găsit m-a anunţat despre această descoperire. Este vorba de un fragment de craniu şi doi colţi în lungime de 25 de centimetri şi aproximativ 11 centimetri lăţime", a spus Demeter.

Directorul Muzeului din oraşul Baraolt a explicat că primele date arată că scheletul ar fi aparţinut fie unui mamut, fie unui mastodont, fiind exclusă varianta de a fi rămăşiţele altui animal, având în vedere mărimea colţilor.

Demeter a precizat că urmează ca scheletul să fie analizat de paleontologi.

Un schelet de mastodont aproape intact, care a fost descoperit în urmă cu circa patru ani tot în judeţul Covasna, la cariera de exploatare a lignitului din Racoşul de Sus, se află în prezent la Muzeul Depresiunii Baraolt. Conducerea muzeului vrea să amenajeze o secţie de paleontologie în care să fie expus şi acest mastodont.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO