ZF 24

Fostul sef al ARDAF investeste in energie eoliana (Ziua de Cluj)

20.02.2007, 11:51 27

Fostului presedinte ARDAF, Octavian Manastireanu, a investit alaturi de 3 asociati, peste cinci sute de mii de euro in patru turbine eoliene, cu o putere totala de 300 de kilowati, amplasate in Cluj, potrivit Ziua de Cluj.
In Transilvania mai produc energie electrica eoliana Electrogrup si Electro Margo Line, ambele din Baia Mare si Blue Line Bistrita. Grupul baimarean a investit 2 milioane de euro in 12 turbine eoliene. Noua sunt functionale in comunele Chiochis (Bistrita Nasaud) si Taga (Cluj), la o putere de 870 KWh. Alte trei turbine, de cate 750 KWh fiecare, sunt montate in Tulcea si ar urma sa fie functionale incepand din mai. Toata productia grupului din Baia Mare merge la compania Electrica Transilvania Nord, cu care grupul a incheiat un contract de furnizare. Cele trei societati primesc, conform preturilor stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), 132 de lei/megawatt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO