ZF 24

Fostul ministru al Agriculturii Mihail Dumitru a fost numit director general adjunct la DG AGRI

Fostul ministru al Agriculturii Mihail Dumitru a fost...

Autor: Catalina Mihai

12.02.2014, 21:47 298

Fostul ministru român al Agriculturii Mihail Dumitru a fost numit director general adjunct la DG AGRI, funcţie pe care o va exercita începând cu 16 februarie, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Colegiul Comisarilor a decis, miercuri, numirea a doi directori generali adjuncţi la Directoratul General Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG AGRI): fostul ministru român al Agriculturii Mihail Dumitru şi franţuzoaica Moniques Pariat.

Mihail Dumitru se va ocupa de programele de dezvoltare rurală, precum şi de cercetarea în domeniul dezvoltării rurale.

În prezent, Dumitru este director în cadrul DG AGRI, unde este responsabil tot de programele de dezvoltare rurală, fiind numit în această funcţie la 14 decembrie 2010.

Mihail Dumitru a fost numit ministru al Agriculturii la 23 decembrie 2009 şi a demisionat la 2 septembrie 2010.

El a venit la conducerea Ministerului Agriculturii din poziţia de negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurală pentru România, la Comisia Europeană.

Dumitru, născut în 8 iulie 1964, la Râul Alb, în judeţul Dâmboviţa, este licenţiat în Economie Agrară al ASE, diplomă obţinută în 1988 şi este doctor în economie.

De la absovirea Facultăţii de Economie Agrară, în 1988, a deţinut funcţia de economist la Întreprinderea de stat pentru creşterea porcilor de la Stănceşti, judeţul Prahova, din mai 1990 până în decembrie 1994 a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Economie Agricolă, iar în perioada ianuarie - iulie 1995 a fost şef departament cercetare la acelaşi institut.

Din august 1995 până în ianuarie 2000 a fost manager de sector agricultură, dezvoltare rurală, securitatea produselor alimentare la Delegaţia Comisiei Europene în România, iar până în august 2006 a fost şef al Departamentului Agricultură şi piaţă internă de la Delegaţia CE.

Din septembrie 2006 şi până la numirea ca ministru a fost negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurală pentru România, la Comisia Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO