ZF 24

Fostele magazine XXL Mega Discount transformate în mini-malluri cu chiriaşi precum Decathlon, Deichmann, Jysk sau Pepco

Fostele magazine XXL Mega Discount transformate în...

Autor: Cristina Roşca

25.01.2018, 11:46 1704

Grupul german REWE România, prezent pe piaţa locală cu magazinele Penny Market, a închiriat galeriile comerciale ale fostelor magazine XXL Mega Discount din Brăila, Bucureşti, Târgovişte, Buzău şi Ploieşti, acestea urmând a găzdui retaileri precum Decathlon, Deichmann, Hippoland, Jysk, Pepco, Takko, TXM, Zoocenter.

În urmă cu circa un an REWE a anunţat că închide cele opt magazine XXL Discount, două urmând a fi vândute şi şase transformate în Penny Market. Dintre cele şase rămase în portofoliu, cinci vor găzdui un Penny Market ca ancoră, iar în spaţiul rămas disponibil va fi organizată o galerie comercială. Cel de-al şaselea este amplasat în Unirea Shopping City Braşov aşa că a fost transformat în Penny Market.

Celelalte cinci, din Brăila, Bucureşti, Târgovişte, Buzău şi Ploieşti, au fost închiriate de Decathlon (echipamente sportive), Deichmann (încălţăminte), Hippoland (jucării), Jysk (mobilă), Pepco (modă), Takko (modă), TXM (modă), Zoocenter (petshop). În funcţie de oraş, chiriaşii sunt alţii.

În noul format, magazinele PENNY Market ocupă aproximativ 40% din suprafaţa totală a galeriilor, restul spaţiului, cu o suprafaţă închiriabilă de circa 10.000 de metri pătraţi în total, este ocupat de parteneri.

„Avem alături de noi branduri puternice, care vin cu oferte complementare pentru clienţii noştri (...). Fiecare galerie comercială a reprezentat o investiţie de aproximativ 5 milioane de lei la care se adaugă si investiţia fiecărui chiriaş” a declarat Daniel Gross, general manager REWE România.

În Bucureşti chiriaşii galeriilor sunt Jysk, Pepco şi Hippoland, în Ploieşti JYSK şi TXM, în Târgovişte parteneri au venit Pepco, Deichmann şi Takko. JYSK şi PEPCO au mers la Brăila, iar la Buzău partenerii sunt Decathlon şi Zoocenter. 

Tranzacţiile de închiriere a spaţiilor au fost intermediate de Cushman & Wakefield Echinox.

Penny Market are în România peste 220 de magazine de discount cu afaceri de peste 600 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO