ZF 24

FOCUS: Impactul referendumului in economie este redus

20.05.2007, 13:16 14

Economia romaneasca va continua sa se dezvolte, indiferent de rezultatul referendumului pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, insa tensiunile politice afecteaza imaginea Romaniei pe plan international, considera analistii economici si reprezentantii mediului de afaceri.
"Desi se spune ca economia Romaniei s-a decuplat de la evenimentele de politica interna si este mai apropiata de evolutiile din UE, totusi incertitudinea politica a avut un impact negativ asupra Romaniei si a modului cum a fost ea perceputa in mediile economice internationale. Pe plan macroeconomic, dupa referendum increderea investitorilor straini va creste si deciziile investitionale vor avea un trend pozitiv, insa efectul acestora se va vedea abia dupa 6-12 luni", a declarat Dragos Cabat, vicepresedinte al Chartered Financial Analyst romania.
El a aratat insa ca in plan microeconomic, mesajul presedintelui de lupta impotriva coruptiei si o eventuala ofensiva in aceasta directie ar putea afecta, pe termen scurt, unele companii.
"Probabil vom asista la o curatare a mediului economic la nivel micro pe termen lung, dar efectele pe termen scurt vor fi negative", a afirmat Cabat.
Mediul de afaceri romanesc nu va fi influentat de rezultatul referendumului, avand in vedere relativa independenta a acestuia fata de cel politic, sunt de parere oamenii de afaceri. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO