ZF 24

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, primele informaţii despre execuţia bugetară pe aprilie: Am depăşit încasările anului trecut din aprilie. Asta nu înseamnă că situaţia este roz. Cheltuielile au crescut, în special pe partea de sănătate. Reuşim să încasăm mai bine decât ne aşteptam, dar nu ajunge

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, primele informaţii...

Autor: Răzvan Botea

05.05.2020, 12:15 1338

Florin Cîţu, ministrul de finanţe, a spus în marţi în cadrul unei conferinţe de presă că încasările pe luna aprilie au crescut prin comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, o evoluţie peste aşteptările Finanţelor. În schimb, cheltuielile au crescut mai mult, în special cele din zona de sănătate.

„Am depăşit încasările anului trecut în aprilie 2020. Bineînţeles că este un lucru bun, dar nu înseamnă că situaţia este roz. Cheltuielile au crescut,  în special pe partea de sănătate. Reuşim să încasăm mai bine decât ne aşteptam, dar nu ajunge, cheltuielile, în special cele cu sănătatea sunt mari”, a spus Florin Cîţu.

El a oferit câteva cifre în ceea ce priveşte cheltuielile statului în aprilie 2020. Astfel, cheltuielile de personal (salarii) au fost de 8,8 mld. lei, în vreme ce cheltuielile cu pensiile au fost de 11 mld. lei.

„Au fost cheltuieli de personal în aprilie în valoare de 8,8 mld. lei, mai mici cu 53 mld. de lei faţă de luna martie. S-a făcut economie în special prin telemuncă. Cheltuielile de asistenţă socială, care include şi pensiile, sunt 11 mld. lei. Pensiile au fost plătite la timp”, a spus Florin Cîţu.

El a mai spus că statul a rambursat TVA către companii în valoare de peste 6 mld. lei în lunile martie şi aprilie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO