ZF 24

Florin Cîţu, ministrul de Finanţe: Guvernul se bazează pe o revenire economică puternică, în „V”, în special datorită măsurilor fiscale şi monetare pe care le-au luat guvernul şi BNR. Trebuie să punem resursele în industrie şi servicii în perioada următoare

Florin Cîţu, ministrul de Finanţe: Guvernul se...

Autor: Răzvan Botea

05.05.2020, 12:39 354

Florin Cîţu, ministrul de finanţe, a spus în cadrul unei conferinţe de presă că eforturile gvernului pentru redresarea economiei în perioada următoare se vor concentra pe zona de servicii şi de industrie, în contextul în care aceste două ramuri au cel mai mare aport al valorii adăugate în economie.

„Am tot spus că vom avea o revenire în „V”. Revenirea se bazează pe structura economică a României. Ne-am uitat la sectoarele care nu sunt afectate si contribuţia acestora la dinamica PIB. Serviciile şi industria sunt cele care au tras cel mai mult economia în jos în trimestrul al doilea şi este clar că acolo este problema. În acelaşi timp, ştim că cea mai mare parte a valorii adăugate din economie vine din servicii şi industrie. Aici trebuie să punem resursele în perioada următoare. Resursele trebuie să fie redirecţionate acolo unde economia are valoarea adăugată cea mai mare”, a spus Florin Cîţu marţi.

De asemenea, el spune că guvernul se bazează pe o revenire economică puternică, în „V”, în special datorită măsurilor fiscale şi monetare pe care le-au luat guvernul şi Banca Naţională a României (BNR).

„Din primul moment am răspuns cu politică monetară şi politică fiscală. Politica fiscală a răspuns printr—un deficit mai mare, e adevărat, dar am injectat bani în economie. Pe partea de politică monetară, Banca Naţională a redus dobânda de politică monetară. A injectat şi banca centrală lichiditatea în sistem mult mai repede decât în 2008.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO