ZF 24

Florica Bejinaru, acuzata de colaborare cu Securitatea, este noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

11.01.2010, 16:38 21

Judecatoarea Florica Bejinaru a fost aleasa, luni, cu majoritatede voturi, presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), functie pentru care au mai candidat Liviu Dascalescu si AnaLabus, informeaza Mediafax.

Florica Bejinaru a fost acuzata ca a colaborat cu Securitatea,in 1987, preluand numele conspirativ "Alexandra Stefanescu".

In urma a trei tururi de votare, au ramas in cursa pentrupresedintia CSM Florica Bejinaru si Liviu Dascalescu. Votarea afost reluata, cu cei doi candidati, judecatoarea Florica Bejinarufiind aleasa in functia de presedinte al CSM.

Dupa alegerea presedintelui CSM, procurorul Gratiana Isac si-adepus candidatura pentru pozitia de vicepresedinte alConsiliului.

Mandatele judecatorul Virgil Andreies si procurorul Bogdan Licu,care au condus CSM in ultimul an, se incheie in 12 ianuarie2010.

Potrivit Constitutiei, presedintele si vicepresedintele CSM,alesi dintre membrii Consiliului, detin un mandat un an."Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii este alespentru un mandat de un an, ce nu poate fi reinnoit, dintremagistrati", prevede articolul 133 din legea fundamentala. Aflaticine sunt membrii alesi ai CSMpe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO