ZF 24

Firmele medii din Rusia fac act de prezenta in Europa de Est

05.11.2008, 09:58 23

Daca pana acum in Romania au venit marii investitori rusi - companii precum Lukoil, Mechel sau Marco Industries (actualul Vimetco) intrand in Romania prin privatizari -, acum este randul companiilor mici rusesti sa se extinda, este de parere Boris Firsov, partener al Roland Berger Strategy Consultants de la Moscova: "Companii cu cifre de afaceri de sute de milioane de euro (nu miliarde) cauta acum sa se extinda geografic si se uita atat spre Europa de Est, unde vor sa faca act de prezenta, dar mai ales spre Cambodgia, India sau Vietnam, unde sansele de castiguri rapide sunt mai mari", spune el pentru BUSINESS Magazin.

Deocamdata, explica Boris Firsov, rusii vin sa cumpere active, deoarece intrarea cu alt gen de afaceri e mai dificila: "De exemplu, in FMCG, companiile rusesti isi dezvolta portofolii foarte mari si variate, asa cum trebuie pentru piata rusa, si este dificil sa le duca in alta tara, mai ales intr-o tara in curs de dezvoltare. In plus, piata ruseasca nu este inca acoperita, deci nici nu ar avea rost".

Cititi mai multe despre relatiile comerciale dintre Rusia si Romania pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO