ZF 24

Firme poloneze sunt interesate de comert, achizitii imobiliare si forta de munca romaneasca

19.04.2007, 13:36 38

Interesul firmelor din Polonia pentru afaceri in Romania a crescut substantial in prima parte a acestui an, in special in domenii cum ar fi comertul si achizitiile imobiliare, a declarat, astazi, Tomasz Mierzwa, secretar al Ambasadei Republicii Polone in Romania, la o conferinta de presa.
"Numarul solicitarilor de la firme poloneze interesate sa investeasca in Romania a crescut cu 81% in perioada ianuarie-februarie 2007 fata de perioada similara a anului trecut, in urma intrarii Romaniei in Uniunea Europeana", a declarat Mierzwa, expert la Sectia de Promovare a Comertului si a Investitiilor a Ambasadei.
Potrivit lui Mierzwa, principalele domenii avute in vedere de potentialii investitori polonezi sunt comertul, achizitiile imobiliare si forta de munca.
"Apreciem ca investitiile poloneze s-au ridicat la aproximativ 200 milioane de euro in 2006. Nu cunoastem, in momentul de fata, investitori romani in Polonia", a mai spus Mierzwa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO