ZF 24

Firma Business Ideas Provider Grup Romania, preluata pentru 3,3 mil. dolari de grupul britanic IMSG

08.01.2008, 17:19 46

Compania International Marketing & Sales Group Limited (IMSG) din Marea Britanie, cu activitati in domeniul serviciilor de vanzari si marketing, a preluat firma romaneasca de profil Business Ideas Provider Grup (BiP), detinuta de Eugen si Ioana Saulea, pentru 3,3 milioane dolari, informeaza Mediafax.

Acordul de preluare a companiei romanesti, semnat la 21 decembrie 2007, a fost anuntat de grupul britanic la sfarsitul anului trecut, fara sa fie insa prezentate detalii privind termenii achizitiei. Tranzactia va fi finalizata in 2011.

"Achizitia va fi realizata in trei etape, IMSG preluand, intr-o prima etapa, 50% din actiunile BiP. Restul de 50% din titluri vor fi cumparate in doua faze distincte, respectiv 25% in 2009 si 25% in 2011, pretul acestora fiind stabilit in urma unui audit independent. Valoarea totala estimata a tranzactiei este de 3,3 milioane dolari, insa avem de-a face cu un mecanism care urmeaza sa produca rezultate in timp si care este conditionat de performanta BiP ca grup. Asadar pretul de achizitie este direct propotional cu rezultatele financiare ale companiei", se arata intr-un comunicat al firmei romanesti.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO