ZF 24

Firma Altius finalizează în două luni dublarea capacităţii fabricii de panouri solare de la Giurgiu

Firma Altius finalizează în două luni dublarea...

Autor: Carol Dan

03.02.2014, 20:24 940

"În una-două luni ne dublăm capacitatea de producţie, la 220.000-230.000 de panouri pe an. Investiţia este de 3-4 milioane de euro", a afirmat Murgescu.

Firma a început să producă panouri fotovoltaice în 2012, în urma unei investiţii de opt milioane de euro, din care jumătate a fost ajutor de stat.

Altius este singurul producător de panouri solare din România. Alte două fabrici, ale Renovatio şi Siliken, au fost închise.

După dublarea capacităţii, fabrica va produce panouri fotovoltaice suficiente pentru instalarea a circa 66 MW în parcuri fotovoltaice.

Potrivit lui Murgescu, în acest în România urmează să mai fie instalate parcuri fotovoltaice de 600 MW, de la circa 1.000 MW în prezent.

Murgescu declara anul trecut pentru MEDIAFAX că Altius importă materialele necesare producţiei de panouri solare din Taiwan şi Uniunea Europeană, iar din România cumpără doar ramele, de la Alprom Slatina, firmă controlată de producătorul de aluminiu Alro Slatina.

Grupul Bomax este şi proprietarul supermarketurilor Interex, pe care le-a cumpărat de la compania franceză Interex, care a ieşit de pe piaţa românească anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO