ZF 24

Finanţe personale. Idea Bank listează obligaţiuni la Bursa de la Bucureşti care au o dobândă de 8,5% în euro

Finanţe personale. Idea Bank listează obligaţiuni la...

Autor: Liviu Popescu

07.02.2019, 00:07 4197

Este prima emisiune în euro pe AeRo.

Idea Bank, instituţie de credit cu o cotă de piaţă de sub 1%, a mandatat brokerii de la BT Capital Partners pentru listarea unei emisiuni de obligaţiuni subordonată necon­vertibilă de 5 milioane de euro pe o perioadă de şase ani şi cu o rată a dobânzii de 8,5% pe an, în scopul consolidării bazei de capital cu instrumente de fonduri proprii Nivel 2. Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni în euro pe piaţa secundară AeRo.

Emisiunea s-a realizat prin plasament privat şi a fost subscrisă integral, potrivit răspunsurilor transmise de Idea Bank la solicitarea ZF. Spre comparaţie Banca Transilvania a împrumutat 285 mil. euro pe zece ani la o dobândă Euribor la şase luni plus 3,75% pe an, adică 3,55% pe an.

„Este prima emisiune de obligaţiuni subordonate a băncii pe piaţa românească. Prin aceasta ne-am propus să întărim baza de capital folosind mecanismele pieţei de capital din România în scopul implementării strategiei de dezvoltare organică a băncii şi implicit al creşterii cotei noastre de piaţă“, spune Mioara Popescu, preşedinte executiv al Idea Bank.

Instituţia de credit controlată de polonezii de la Getin Holding îşi trece astfel numele pe lista băncilor care activează în România şi care au apelat la mecanisemele bursei de la Bucureşti. Printre aceste bănci se găsesc UniCredit, Garanti Bank, Raiffeisen şi cel mai recent exemplu, din vara anului trecut, cel al Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO