ZF 24

Facilitati fiscale si investitii in infrastructura pentru proiectul Renault de la Titu

22.03.2007, 14:35 45

Autoritatile romane s-au angajat in memorandumul semnat cu Renault sa acorde facilitati fiscale pentru activitatea de cercetare si scutiri la plata taxelor pentru autorizatia de constructie, la care se adauga realizarea unor investitii de infrastructura la Titu, locatia investitiei franceze.
"Ministerele abilitate vor avea in vedere crearea unui cadru legislativ general privind posibilitatea acordarii unui credit de impozit pentru cercetare, prin initierea unei legi a cercetarii care sa promoveze nediscriminatoriu, pentru toate categoriile de investitori, domeniile de cercetare care urmeaza a fi stimulate prin masuri fiscale", se arata in memorandumul incheiat miercuri.
Cheltuielile de cercetare si de pregatire profesionala sunt deductibile din punct de vedere fiscal, pe masura inregistrarii lor, conform legislatiei in vigoare, se mentioneaza in document.
Proiectul de investitii va beneficia si de prevederile legale privind deconturile cu sume negative de TVA, cu optiune de rambursare.
In ceea ce priveste investitiile de infrastructura, acestea presupun largirea la patru benzi de circulatie a DN 7, pentru a permite traficul greu si tranzitul celor 3.000 de angajati care urmeaza sa lucreze in cadrul proiectului, precum si transportul echipamentelor, pieselor, componentelor si vehiculelor necesare.
Grupul francez Renault va detasa angajati din Elvetia la centrul pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto pe care il va dezvolta la Titu, potrivit informatiilor din memorandumul semnat miercuri cu autoritatile romane.
Documentul prevede initiarea de catre autoritatile competente a demersurilor pentru negocierea unui instrument juridic bilateral in domeniul securitatii sociale, care sa permita plata contributiilor de asigurari sociale in tara de origine, pentru angajatii detasati din Elvetia in Romania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO