ZF 24

Facebook anunţă angajarea a 10.000 de persoane din Uniunea Europeană pentru a lucra la noul concept al companiei, metavers

Facebook anunţă angajarea a 10.000 de persoane din...

Autor: Andrei Şerbănescu

24.10.2021, 07:31 392

Facebook intenţionează să angajeze 10.000 de persoane din Uniunea Europeană pentru a dezvolta aşa-numitul metavers, scrie BBC News.

Un metavers este o lume online în care oamenii se pot juca, lucra şi comunica, folosind adesea ochelari VR.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost de-a lungul timpului una dintre cele mai vocale voci în susţinerea acestui proiect.

„Metaversul are potenţialul de a ajuta la deblocarea accesului la noi oportunutăţi creative, sociale şi economice, iar europenii îl vor modela chiar de la început”, a declarat compania într-o postare online.

Investiţiile în UE au oferit numeroase avantaje, inclusiv accesul la o piaţă largă de consum, universităţi de primă clasă şi talente de inaltă calitate, a spus Facebook, potrivit sursei menţionate.

Facebook a făcut din construirea metaversului una dintre marile sale priorităţi.

În ciuda istoriei sale de cumpărare de rivali, Facebook susţine că metaversul „nu va fi construit peste noapte de o singură companie” şi a promis că va colabora intensiv la dezvoltarea proiectului.

Recent, a investit 50 de milioane de dolari (36,3 milioane de lire sterline) în finanţarea grupurilor non-profit pentru a ajuta la „construirea responsabilă a metaversului”.

Compania susţine că realizarea metaversului va dura aproximativ 10-15 ani.

Unii critici sunt de părere că acest ultim anunţ este conceput pentru a restabili reputaţia companiei şi pentru a distrage atenţia, după o serie de scandaluri dăunătoare din ultimele luni, printre care se numără şi dezvăluirile fostului manager Facebook, Frances Haugen.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO