ZF 24

Exclusiv ONLINE: Patru judete din Vest iau 8 mil. euro de la UE pentru ambulante si autospeciale

12.03.2010, 00:00 31

Judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad vor primicumulat fonduri europene in cuantum de 8,1 mil. euro pentruachizitionarea de autospeciale si ambulante in vedereaimbunatatirii dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentruinterventie in situatii de urgenta.

Beneficiarul proiectului, "Asociatia de dezvoltare intercomunitarapentru managementul situatiilor de urgenta Vest", asociatienon-profit infiintata de consiliile judetene ale celor patru judetedin zona de Vest, a semnat contractul de finantare cu MinisterulDezvoltarii Regionale si Turismului.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional (POR)si are o perioada de implementare de 18 luni de zile.
Investitia totala depaseste 11,6 mil. euro, iar partea decofinantare va fi asigurata din bugetele locale.

Autoritatile spun ca obiectivul proiectului este acela de aimbunatatii capacitatea de raspuns in situatii de urgenta lanivelul fiecarui judet din Regiunea Vest, prin reducerea timpuluide interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentruinterventii in situatii de urgenta.

In cadrul proiectului, vor fi achizitionate mai multe tipuri deechipamente: 14 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma, 2autospeciale de interventie la accidentele colective si pentrusalvari urbane, 4 autospeciale de cercetare NBCR (nuclear,biologic, chimic, radiologic), 4 autospeciale pentru descarcerarigrele, 11 autospeciale complexe de interventie, descarcerare siasistenta medicala, 4 ambulante de prim-ajutor, 5 ambulante dereanimare, echipamente pentru centrul de comanda si control. Cele14 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma vor merge catredetasamentele de pompieri din Timisoara, Lugoj, Resita, Caransebes,Deva, Hunedoara, Orastie, Arad si catre sectiile de pompieri dinSannicolau Mare, Oravita, Barzava, Sebis si Ineu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO