ZF 24

EvZ: Boom imobiliar in Ialomita

26.06.2008, 09:13 16

Situata la 25 de kilometri de Bucuresti, comuna ialomiteana Sinesti pare sa fi devenit in ultimul an un fel de rai imobiliar pentru firmele de profil, arata Evenimentul Zilei. Terenurile agricole lasate parloaga de localnici sunt vanate de companii din Turcia, Grecia sau Cipru, care vor "sadi" cartiere de vile pentru romanii dornici sa scape de agitatia aglomerarilor urbane. Un metru patrat de teren nu se mai vinde in zona sub pretul de 10 euro.

La sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Ialomita sunt zeci de dosare depuse de firme si persoane fizice care vor sa-si transforme terenurile agricole in loturi destinate constructiei de cartiere rezidentiale. Numai saptamana aceasta, 11 societati comerciale, care detin terenuri in zona Sinesi, au depus documentatiile pentru aprobarea planurilor urbanistice. In total, e vorba despre 25 de hectare de pamant care pana mai ieri erau cultivate cu grau sau porumb. Detalii pe www.evz.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO