ZF 24

EvZ: Arhitectii se dezic de haosul urbanistic al Capitalei

25.06.2008, 09:15 19

Arhitectul-sef al Capitalei si Comisia Tehnica de Urbanism din cadrul primariei nu sunt responsabili de actualul haos urbanistic din Bucuresti, se arata intr-o declaratie data publicitatii ieri de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR).

Documentul se arata foarte critic la adresa presei si a anumitor politicieni, care in recenta campanie electorala "au cautat doar vinovatii, nu si cauza".

OAR arata ca avizarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ), sursa celor mai multe abuzuri urbanistice, nu este la discretia arhitectului-sef Adrian Bold, ci si a altor institutii precum Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice, Ministerul Culturii sau Ministerul Mediului. Pe de alta parte, ordinul uita sa specifice faptul ca, fara avizul arhitectului-sef, nici un proiect imobiliar nu poate obtine aprobarea in Consiliul General al Primariei. Un exemplu este Parcul Bordei, care nu a reusit sa treaca de consiliu timp de patru ani, tocmai pentru ca arhitectul-sef nu si-a dat acordul. Detalii pe www.evz.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO