ZF 24

Evenimentele sportive se bat in audiente

08.06.2008, 20:18 13

Campionatul European de Fotbal, care are loc odata la patru ani si care a debutat sambata, a inregistrat in editia precedenta o crestere de 30% a audientelor TV in Asia si America Latina, potrivit lui Kevin Alavy, de la firma de consultanta media Future Sport+ Entertainement. Se estimeaza ca si in acest an aprecierea va fi semnificativa, transformand Campionatul European in turneul sportiv care inregistreaza cea mai ridicata rata de crestere a audientei.

Audienta inregistrata de finala din 2004 dintre Grecia si Portugalia a ajuns la 161 de milioane de telespectatori, mai mult decat orice eveniment din cadrul Olimpiadei desfasurate in acelasi an la Atena, potrivit lui Alavy. Totusi, pe ansamblu Olimpiada a inregistrat o audienta mai mare decat competitia din Portugalia. In acelasi timp, finala Campionatului Mondial din 2006 a atras 261 de milioane de telespectatori.

Aflati din ZIARUL FINANCIAR de maine ce venituri se asteapta oficialii UEFA sa aduca Campionatul European de Fotbal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO