ZF 24

Cum evaluează agenţia de rating S&P sistemul bancar din România şi strategia BNR. S&P: BNR va continua să folosească rezervele valutare pentru a susţine leul în 2020, pentru că este un an electoral. BNR îşi va păstra credibilitatea politicii şi independenţa

Cum evaluează agenţia de rating S&P sistemul bancar din...

Autor: Claudia Medrega

09.06.2020, 16:15 873

♦ Sectorul bancar rămâne solid şi intră în criza COVID-19 dintr-o poziţie de forţă, cu un raport credite/depozite de 72% şi un nivel scăzut al ratei de neperformanţă, de 4%, faţă de 21% în 2014, în viziunea agenţiei de rating S&P.

Moneda naţională ar putea să fie sub presiune din cauza deficitului de cont curent mare şi a mixului de finanţare a acestuia aflat în deteriorare, astfel că BNR va continua să folosească rezervele valutare pentru a susţine leul pe parcursul anului 2020, având în vede­re şi că este un an electoral, anticipează agen­ţia de rating Standard & Poor’s (S&P).

S&P estimează nivelul rezervelor valu­ta­re la aproximativ 15% din PIB la 30 aprilie şi anti­cipează că acestea vor rămâne puternice în 2020. La finalul anului 2019 şi în aprilie 2020 rezervele valutare la BNR erau în jurul a 33 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO