ZF 24

Europa de Est, rezistenta la scaderea economiei globale

12.03.2008, 14:03 19

Europa Centrala si de Est isi va mentine nivelul de crestere destul de bine, in ciuda stagnarii economiei globale, a crizei financiare si a inflatiei in crestere, conform unui studiu al SEB Economic Research, preluat de BBJ.

Daca tarile baltice si Ungaria vor simti o scadere a ratei de crestere a economiei, Letonia si Estonia vor simti o decelerare mult mai marcanta ca urmare a politicilor mai stricte de imprumuturi. Tarile baltice si alte economii din regiune sunt in prezent afectate de dezechilibre la nivelul deficitelor de cont curent si a presiunilor inflationiste. "Cresterea economica prea mare din ultimii ani, in zona baltica, nu este sustenabila si, prin urmare, este normal sa urmeze o perioada de ajustari. Aceasta perioada vine intr-un moment sensibil marcat de incetinirea ritmului de crestere a economiei globale".

Conform institutului, cresterea produsul intern brut va incepe sa scada, in medie de la 7,4% in 2007, la 6,1% in 2008 si 5,6% in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO