ZF 24

Estimarile BERD privind PIB si inflatia sunt mai putin optimiste decat previziunile de la Bucuresti

20.05.2007, 15:11 17

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) estimeaza ca inflatia din Romania va fi de 6,5% la sfarsitul anului, peste nivelul de 3-5% tintit de BNR, in vreme ce avansul economic va fi de 6% din PIB, sub ritmul de 6,5% previzonat de autoritatile romane.
Cresterea medie a preturilor din Romania va fi de 7% in acest an, potrivit "Raportului despre tranzitie 2007", publicat de BERD inaintea reuniunii anuale, care are loc duminica la Kazan -Rusia.
Banca Nationala a Romaniei a stabilit pentru finele acestui an o tinta de inflatie de 4%, plus/minus un punct procentual, iar Comisia Nationala de Prognoza (CNP) anticipeaza o inflatie de 4,2% pentru sfarsitul anului, avansul mediul al preturilor fiind estimat la 4%.
Comisia Europeana estimeaza ca inflatia medie din Romania va fi de 4,6%, iar Fondul Monetar International (FMI) si Economist Inteligence Unit prognozeaza o crestere a preturilor de 4,5%, respectiv 4%.
In ceea ce priveste cresterea estimata de BERD pentru Produsului Intern Brut (PIB), nivelul se plaseaza sub prognoza CNP, care a indicat un avans de 6,5% din PIB, dupa o crestere de 7,7% anul trecut. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO