ZF 24

Este oficial: Noile reguli pentru deschiderea teraselor. La ce trebuie să aibă grijă restaurantele

Este oficial: Noile reguli pentru deschiderea teraselor....

Autor: Dorin Oancea

30.05.2020, 14:59 1811

Printre măsurile care trebuie aplicate înainte de reluarea activităţilorla terase se numără: verificarea stării de întreţinere a tuturor spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor necesare pentru desfăşurarea activităţilor permise, revizuirea planurilor de igienizare şi dezinfecţie, anunţă ANSVSA.

ANSVSA a adoptat împreuna cu MS şi Ministerul Economiei şi Comerţului un nou Ordin care stabileşte pe de o parte cerinţe adresate operatorilor din domeniu pentru organizarea şi funcţionarea adecvată a circuitelor de preparare şi servire a produselor alimentare în aceste spatii si pentru protecţia clienţilor, si pe de altă parte măsurile de control stabilite de ANSVSA şi MS pentru verificarea modului în care aceste cerinţe sunt implementate.

Alte măsuri privesc verificarea stocurilor de alimente, eliminarea celor care ar putea produce toxiinfecţii alimentare şi instruirea personalului lucrător privind regulile generale de igienă necesare obţinerii de produse alimentare sigure, precum şi cele suplimentare de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV 2.

Cerinţele care vizează asigurarea protecţiei clienţilor/consumatorilor sunt cele legate de: triajul observaţional al acestora, realizarea adecvată a dezinfectării meselor dupa plecarea clienţilor, a dezinfectării tuturor spaţiilor/ suprafeţelor unde au acces clienţii, a ustensilor folosite în timpul servirii meselor, asigurarea cu dispozitive necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, informarea adecvată a clienţilor, precum şi asigurarea distantării fizice, astfel încât să se evite, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi.

În ce priveşte terasele sau spaţiile deschise din exterior ale unităţilor de alimentaţie publică, inspectorii vor derula, în perioada următoare, controale pentru verificarea şi consilierea, acolo unde este cazul, a operatorilor din domeniu, precizează instituţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO