ZF 24

Este condamnat la 150 de ani si poarta numarul 61727-054. Si-a inceput viata de penitenciar

Este condamnat la 150 de ani si poarta numarul 61727-054. Si-a inceput viata de penitenciar
15.07.2009, 16:34 34

Viata luxoasa a lui Bernard Madoff este in trecut. Finantistul, condamnat pentru ceea ce se considera a fi cea mai mare schema piramidala de timp Ponzi din istorie, a ajuns marti la o inchisoare federala din Carolina de Nord, SUA, pentru a executa condamnarea la 150 de ani de inchisoare, intr-o celula cu doua paturi, un wc si o chiuveta, scrie Associated Press.

Madoff - cunoscut si ca prizonierul numarul 61727-054 - a ajuns la Butner Federal Correctional Complex in apropiere de orasul Raleigh.

Un oficial al inchisorii a declarat ca acesta va fi tratat ca orice prizonier, Madoff urmand sa lucreze sapte ore pe zi, fie ca zugrav, fie ca instalator fie ca gradinar, neavand acces la internet si avand acces la televizor doar in camerele comune.

Madoff va fi detinut intr-una din cele doua cladiri de securitate medie, avand drept coleg de celula, in cel mai bun caz, un condamnat pentru acelasi tip de infractiuni.

Madoff a pledat vinovat in martie la acuzatiile aduse acestuia de frauda financiara, schema sa piramidala uimind atat prin dimensiunile la care a ajuns cat si prin durata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO