ZF 24

Energia nucleară, domeniu prioritar sau blocaj strategic? Răspunsul, la ZF Power Summit

Daniela Lulache, CEO-ul Nuclearelectrica, este unul dintre invitaţii ZF Power Summit 2014

Daniela Lulache, CEO-ul Nuclearelectrica, este unul dintre invitaţii ZF Power Summit 2014

Autor: Roxana Petrescu

29.01.2014, 18:28 411

Energia nucleară, domeniul care asigură 20% din producţia de energie a României, va fi unul dintre subiectele de dezbatere în noua ediţie a evenimentului ZF Power Summit 2014, care anul acesta se va desfăşura pe parcursul a două zile, 25-26 februarie.

Ce a câştigat unul dintre cei mai mari producători de energie din listarea la Bursă? Când va fi luată o decizie fermă pri­vind reactoarele 3 şi 4 de la Cerna­vodă? Ce riscă România dacă acest proiect nu se face? Cum vor evolua producătorii de energie anul acesta sub presiunea unui consum mai mic şi a unor preţuri în scădere pe piaţă ?

Acestea sunt doar câteva  dintre temele pe care le vom aborda alături de Daniela Lulache, CEO-ul Nuclearelectrica, firma care admi­nis­trează cele două reactoare ale centralei de la Cernavodă.

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Lulache a preluat această funcţie la mijlocul anului trecut, după ce din aprilie intrase deja în consiliul de administraţie al Nuclearelectrica. Ea a fost aleasă în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. La scurt timp după preluarea mandatului, 10% din acţiunile Nuclearelectrica au fost listate la Bursă, acesta fiind primul mare pro­ducător de energie con­trolat de stat care a intrat în ringul tran­zacţiilor bursiere. Nu­clearelectrica a fost practic un des­chizător de drumuri pentru Hidro­electrica şi Com­plexul Energetic Oltenia, companii care vor fi listate anul acesta.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO