ZF 24

Enel renunţă temporar la vânzarea activelor din România şi anunţă noua strategie în martie

Enel renunţă temporar la vânzarea activelor din...

Autor: Roxana Petrescu

18.02.2015, 17:13 695

În România, anunţul Enel a suscitat interesul din partea mai multor companii, printre care şi două controlate de statul român. Astfel, potrivit informaţiilor din piaţă ar fi fost interesate de acest proces Electrica, Nuclearelectrica, germanii de la E.ON, grupul franco Belgian GDF SUEZ precum şi o companie din China, care s-ar fi retras din cursă. Potrivit unor surse din piaţă, italienii ar fi aşteptat ofertele angajante până la finalul lunii martie. Azi însă, compania a anunţat următorul lucru:

“Enel confirmă faptul ca procesul de vânzare al activelor din România a fost suspendat temporar. Vânzarea activelor Enel România era parte dintr-un program mai amplu de tranzacţii ce urmăreau încasarea a până la 4 miliarde de euro, până la sfârşitul anului 2014, pentru reducerea datoriei nete consolidate. Ca urmare a finalizării cu succes a mai multor iniţiative în timpul anului 2014, această ţintă a fost atinsă. Consiliul Director al Grupului va decide, prin urmare, asupra oricăror planuri de continuare a acestui program în contextul noii strategii a grupului, iar mai multe detalii vor fi date în luna martie”, a declarat Biroul de presă al Enel. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO