ZF 24

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Mihai Chişu, analist: Am reintrat într-un registru normal al evoluţiei bursiere, acţiunile cresc şi scad cu unul-două procente pe zi

Autor: Tibi Oprea

18.05.2020, 17:00 85

♦ Bursa de la Bucureşti a închis săptămâna cu o scădere de 2,47%.

Mihai Chişu, analist pe piaţa de capital, spune că în comparaţie cu acum o lună-două luni, când preţurile acţiunilor înregistrau variaţii mari ca urmare a panicii din rândul investitorilor determinate de evoluţia pandemiei, Bursa româ­nească a intrat într-un registru normal al dina­micii acţiunilor.

„Dacă ne amintim ce se întâmpla în urmă cu o lună-două luni de zile, vedem că am reintrat într-un registru normal al evoluţiei bursiere, în care acţiunile cresc şi scad cu unul-două procente pe zi, deci nu sunt variaţii de o amploare care să genereze stres“, spune el.

În şedinţele de joi şi vineri, un număr de 12 companii dintre cei 17 emi­tenţi din prima ligă bursieră au raportat rezultatele financiare aferente primelor trei luni ale anului, iar multe dintre aceste raportări au întrecut aşteptările pieţei. Cu toate acestea, indicele principal BET a scăzut în şedinţa de joi cu 1%, iar în şedinţa de vineri a crescut cu doar 0,38%. Mihai Chişu spune că dinamica Bursei de la Bucureşti a fost în concordanţă cu cea de pe bursele externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO