ZF 24

Elveţienii de la Rieker au închis producţia din România, dar pantofii lor se vând în continuare în peste 250 de magazine locale

Grupul elveţian, prezent local din 1998, a fost constant unul dintre cei mai mari jucători din producţia de pantofi din România.

Grupul elveţian, prezent local din 1998, a fost constant unul dintre cei mai mari jucători din producţia de pantofi din România.

Autor: Cristina Roşca

26.06.2020, 16:35 977

♦ Pantofii care poartă brandul Rieker sunt vânduţi în magazine mici, multibrand.

Grupul elveţian Rieker a anun­ţat în februarie 2019 că închide cele două fabrici pe care le deţinea în România şi unde angaja peste 700 de oameni. După cifra de afaceri anuală, producătorul de pantofi era unul dintre cei mai mari jucători din domeniu.

Compania a rămas activă pe plan local în retail, dar doar prin distribuitori, eleveţienii nu operează direct niciun magazin. De altfel, produsele ce poartă marca Rieker sunt prezente doar în magazine multibrand, de regulă magazine mici amplasate stradal sau în centre comerciale secun­dare precum Bucur Obor sau Big Berceni. Există în puţine cazuri şi magazine din mall – Maritimo Constanţa sau Unirea Shopping Center din Bucureşti – care au în portofoliu acest brand. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO