ZF 24

ELMA: Două pliante ajung săptămânal în cutiile poştale ale românilor, de şase ori mai puţin faţă de media europeană. Piaţa este de 800 de milioane de pliante anual

ELMA: Două pliante ajung săptămânal în cutiile...

Autor: Mirabela Tiron

02.04.2014, 13:29 131

Săptămânal în cutiile poştale ale gospodăriilor din România ajuns două pliante, faţă de media europeană de 12 pliante, potrivit celui de-al treilea studiu al asociaţiei The European Letterbox Marketing Association, formată din companii ce activează în distribuţia de pliante.

În total, pe piaţa locală sunt distribuite 800 de milioane de pliante anual, România ocupând locul 20 în Europa. Cele mai mari volume de pliante distribuite se înregistrează în Germania (23,3 miliarde pliante), Franţa (21,1 miliarde pliante), Italia (12 miliarde de pliante) şi Olanda (11 miliarde de pliante).

"Piaţa romanească a serviciilor de distribuţie de pliante în cutiile poştale a trecut în ultimii ani printr-un proces de creştere semnificativă a nivelului de calitate al serviciilor, într-o mare masură datorită adoptării datelor geografice şi a tehnologiilor GIS ca instrumente de lucru operaţionale", a declarat Marian Şeitan, director general al Inbox Marketing, compania membră a ELMA din România. Inbox Marketing face parte din grupul Mediapost Hit Mail, cu afaceri de 8.3 milioane de euro cifră de afaceri în 2013, deţinut de către Poşta Franceză şi este membră ELMA din anul 2005. Anul trecut, Inbox Marketing a distribuit în cutiile poştale din România 476 milioane de pliante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO