ZF 24

Egger va investi 53 mil. euro anul acesta la Suceava

19.01.2009, 18:17 18

Grupul austriac Egger, unul dintre principalii jucatori din industria locala a prelucrarii lemnului, va investi 53 mil. euro anul acesta intr-o centrala pe baza de biomasa cu o capacitate de ardere de 40,5 MW si intr-o fabrica de adezivi la Radauti (Suceava). Investitia va crea 50 de noi locuri de munca si este parte a programului de 500 mil. euro anuntat in urma cu cativa ani.

"Europa de Est in general si Romania in particular, sunt piete strategice pentru Egger, datorita potentialului de crestere semnificativ. Acesta este motivul pentru care am decis sa continuam investitiile in Radauti", a precizat Mihai Sandru, Directorul de Vanzari al fabricii din Radauti.

Investitia de 40 mil. de euro intr-o fabrica de adezivi va contribui la crearea unei locatii de productie complet integrate si va oferi 40 de noi locuri de munca. Egger utilizeaza deja 3 fabrici de adezivi in cadrul grupului: in Austria, Germania si Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO