LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
ZF 24

Efectul „izolării sociale“ asupra părinţilor: Nu mai ştim să găsim un echilibru între autoritate şi flexibilitate. Circa 32% dintre părinţi spun că în această perioadă le este greu să găsească echilibrul între autoritate şi flexibilitate, iar 31% dintre ei au dificultăţi în a-şi adapta programul în funcţie de nevoile copilului

Cele mai mari dificultăţi întâmpinate de părinţi în această perioadă când şcolile sunt închise şi copiii stau acasă au fost de a-şi adapta programul în funcţie de nevoile copilului (31%), de a găsi o metodă pentru a ţine copiii ocupaţi (31%) şi de a găsi echilibrul între autoritate şi flexibilitate (32%), conform unui sondaj realizat de proiectul educaţional SuperTeach.

„Cele mai mari provocări au venit ca urmare a acomodării la izolarea socială. Printre cele mai mari dificultăţi men­ţionate de către părinţi s-au numărat ajustarea programului în funcţie de cel al copilului şi găsirea unui echilibru între flexibilitate şi autoritate. Acestea au fost urmate de: găsirea metodelor prin care să-i ţină ocupaţi pe cei mici pe parcursul zilei, timpul crescut petrecut cu gătitul şi curăţenia, împărţirea spaţiului şi tehno­logiei pen­tru evenimentele online, precum şi diminuarea tim­pului personal“, spune Felix Tătaru, preşedinte GMP Group şi cofondator al proiectului SuperTeach.

În ceea ce priveşte cele mai mari temeri ale părinţilor, pe lângă frica generalizată cu privire la sănătatea proprie şi sănătatea familiei (afirmată de 76% din intervievaţi), părinţii din România con­sideră motive de îngrijorare semni­ficativă siguranţa locului de muncă şi riscul de a nu putea face faţă din punct de vedere financiar. În plus, sunt îngrijoraţi şi cu pri­vire la educaţia copiilor, se tem că aceştia nu vor putea recupera materia pierdută (18%). Aproape 59% dintre părinţi au spus că elevii au fost vizibil afectaţi de distanţarea fizică faţă de colegi şi prieteni. În acelaşi timp, 25,6% dintre ei au declarat că şcoala online a fost o sursă mai mare de stres pentru copii, comparativ cu cea offline. Majoritatea părinţilor (peste 80%) consideră că, după revenirea la şcoală, introducerea instrumentelor de învăţare online va ajuta în mare măsură, atât în colaborarea elevi-profesori, în pregătirea proiectelor de grup, cât şi pentru desfăşurarea orelor în situaţii excepţionale (ninsoare, epidemii, secţii de vot în şcoli). Circa 36% dintre susţin chiar că educaţia online ar putea fi integrată în totalitate în procesul de învăţământ.

„Chiar dacă declararea stării de urgenţă şi introducerea şcolii online le-au transformat semnificativ stilul de viaţă, părinţii au observat utilitatea instru­mentelor online în acest context şi nu numai. Atât ei, cât şi copiii lor s-au adaptat uşor şi rapid în folosirea acestora. Mai mult decât atât, ei consideră un atu faptul că cei mici se familiarizează cu utilizarea platformelor digitale“, afirmă Adina Nica, consultant cercetare şi strategie la compania de cercetare Open-I Research.

Sondajul SuperTeach a avut un eşantion peste 3.847de părinţi, ai căror copii învaţă de la nivelul preşcolar, până la cel preuniversitar. Părinţii sunt din aproape toate judeţele ţării, 73,3% dintre aceştia aflându-se în mediul urban. Chestionarul a fost aplicat în perioada 3 – 7 mai 2020

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.