ZF 24

Economia Romaniei a scazut cu 8,7% in trimestrul doi, trasa in jos de declinul consumului si al constructiilor

01.09.2009, 10:00 20

Economia Romaniei a scazut in trimestrul al doilea cu 8,7% fata de perioada similara a anului trecut, si cu 1,1% fata de precedentele trei luni, pe fondul unui declin masiv, de 14,2%, in sectorul constructiilor, si de 12% in consum, potrivit datelor revizuite publicate marti de Institutul National de Statistica. INS a publicat si pe 13 august o estimare flash a evolutiei economiei, potrivit careia PIB-ul scazuse cu 8,8% in trimestrul al doilea fata de perioada similara a anului trecut.

Diminuarea cu 8,7% a volumului Produsului Intern Brut in trimestrul doi 2009, comparativ cu trimestrul doi 2008, s-a datorat reducerii importante ale volumului de activitate inregistrat in agricultura, silvicultura si piscicultura (-9,1%), industrie (-7,3%), constructii (-14,2%), comert, repararea automobilelor si articolelor casnice, hoteluri si restaurante, transporturi si comunicatii (-11,4%) si activitatile financiare, imobiliare, de inchirieri si serviciile pentru intreprinderi (-7,4%). Alte activitati de servicii si-au marit volumul de activitate cu 1,4%, a anuntat marti Institutul National de Statistica, in raportul trimestrial privind evolutia economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO