ZF 24

eBay, amendat pentru vanzarea de produse Louis Vuitton false

30.06.2008, 16:35 21

O curte de justitie din Paris a condamnat compania de licitatii prin internet eBay sa plateasca 40 milioane euro daune catre Louis Vuitton (LVMH) pentru ca a vandut produse de lux falsificate, informeaza AFP.

Autoritatile franceze au interzis de asemenea companiei eBay sa mai vanda parfumuri Christian Dior, Kenzo, Givenchy si Guerlain, in incercarea de a trimite un mesaj puternic celor care incalca drepturile de copyright.

Conform companiei internet "aceasta decizie nu are ca motiv combaterea productiei de produse comtrafacute. Are ca motiv dorinta LVMH de a-si proteja practicile comerciale si de a exclude concurenta".

Ebay va trebui sa plateasca daune de 19,28 milioane euro catre LVMH si 16,3 milioane euro catre compania Christian Dior Couture pentru daune aduse imaginii.

Compania, care afirma ca are 84 de milioane de utilizatori activi pe 39 de piete din lume, a mai fost condamnata in aceasta luna sa plateasca daune de 20.000 de euro grupului francez Hermes

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO