ZF 24

EADS va produce in septembrie primele componente pentru avioane Airbus la Brasov

04.03.2010, 15:27 34

"In ultimele 12 luni a fost perioada de negocieri, dar inseptembrie vom incepe productia la Brasov", a declarat HansLosinger, presedinte si CEO al Premium Aerotec, subsidiaraconcernul EADS.

IAR Ghimbav si Premium Aerotec au semnat astazi la Brasovcontractul privind constituirea unui drept real de superficiepentru o suprafata de 60.000 mp in incinta IAR destinata realizariiunei investitii de tip greenfield intr-o fabrica de componenteaeronave.

Dreptul de superficie ii acorda Premium Aerotec dreptul defolosinta asupra terenului IAR pe durata constructiei.

"Investitia va fi in prima faza de 45 milioane euro, va crea 300de locuri de munca, urmand ca la final, prin adaugarea altorinvestitii, valoarea totala sa fie de 90 milioane euro si sa fiecreate 700 de locuri de munca", a mai precizat premierul Emil Boc,prezent la semnarea contractului.

"In zece ani fabrica de la Brasov va genera afaceri de 700milioane euro. Ajutorul de stat este de 21,3 milioane euro si va fiacordat direct pe masura derularii investitiei a declarat ministrulEconomiei, Adriean Videanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO