ZF 24

E.ON a fost amendat cu 38 milioane euro, pentru ruperea unui sigiliu pus de inspectorii CE

30.01.2008, 17:57 95

Grupul german E.ON a fost amendat cu 38 de milioane de euro de catre Comisia Europeana, pentru ruperea unui sigiliu pus de inspectorii antitrust ai institutiei in timpul unei perchezitii, transmite Reuters.

Este pentru prima oara cand executivul Uniunii aplica o amenda pentru ruperea unui sigiliu.

Comisia a respins justificarile E.ON conform carora incidentul ar putea fi un accident. O posibila explicatie avansata de E.ON a fost ca un om de serviciu al companiei ar fi rupt sigiliul din greseala.

Sigiliul a fost fixat pentru protejarea unor documente colectate in timpul unei perchezitii la birourile E.ON, in mai 2006, in cadrul campaniei Comisiei impotriva practicilor anticoncurentiale de pe piata germana a energiei, a precizat CE.

"Comisia nu poate si nu va tolera incercarile unor companii de a submina efortul Comisiei de a combate formarea cartelurilor si practicile anticoncurentiale", a declarat comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroes.

Companiile stiu foarte bine ca investigatiile privind incalcarea reglementarilor concurentiale pot duce la amenzi ridicate, iar unele ar putea incerca sa ia masuri ilegale pentru obstructionarea anchetelor si evitarea penalizarilor, a mai spus Kroes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO