LIVE: ZFLive: Ce planuri de creştere are Code Factory după ce a fost achiziţionată de o companie din Polonia? Urmăriţi o discuţie cu Ionuţ-Cristian Negrescu, CEO, Code Factory România & Moldova
ZF 24

Duty-free-urile BestValue au vânzări de 8.000 euro/mp, duble faţă de media din comerţul modern

Lanţul de şapte magazine de tip duty-free Best Value a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 80,2 mil. lei (18 mil. euro), cu 16% peste nivelul din 2013. Mai mult, afa­cerile magazinelor deschise în principa­le­le aeroporturi din România sunt de peste două ori mai mari decât în 2008, ultimul an de boom economic.

Cu un total de 220 de angajaţi, lanţul de re­tail a obţinut anul trecut o marjă de profit de 4%. Compania Millenium Pro Design, care administrează magazinele, a deschis duty-free-uri în principalele aeroporturi din ţară, respectiv Henri Coandă (Otopeni) (cinci magazine), Timişoara (1) şi Cluj (1), po­trivit site-ului propriu. Cele trei aero­porturi au avut anul trecut un trafic de peste 9,3 milioane de pasageri, respectiv 87% din traficul total al celor 16 aeroporturi din Ro­mânia. Celelalte aeroporturi din România sunt mici, unele dintre ele începând să se dez­volte mai mult în ultimii ani, odată cu intrarea operatorilor low cost în oraşe de provincie. În acest context, lanţul de magazine Best Value urmează să se extindă şi în aero­porturile din Sibiu şi Târgu-Mureş cu câte un magazin, conform site-ului propriu.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.