ZF 24

După ce a făcut o avere din criptomonede, fondatorul Ripple profeţeşte ”sfârşitul”: Majoritatea criptomonedelor îşi vor pierde toată valoarea

După ce a făcut o avere din criptomonede, fondatorul...

Autor: Alex Ciutacu

14.02.2018, 16:00 4419

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse este omul din spatele criptomonedei XRP, a treia din lume din punct de vedere al capitalizării de piaţă, însă acest lucru nu înseamnă că are încredere în toate monede digitale de pe piaţă sau că toate vor supravieţui în timp, potrivit Business Insider.

În timpul unei prezentări  în cadrul Conferinţei pentru Internet şi Tehnologie organizată de Goldman Sachs, Garlinghouse a spus că el crede că „majoritatea” criptomonedelor îşi vor pierde într-un final toată valoarea. Pe scurt, acesta crede că majoritatea acestor monede digitale nu sunt viabile drept monedă de tranzacţionare.

„Nu este clar cum foloseşti  criptomonedele. Nu este clar ce valoare au ele. Pe termen lung, valoarea unei monede va fi dictată de utilitatea acestor active”, a spus el în faţa analiştilor prezenţi la conferinţă.

XRP, care a atins maaximul de 3,31 de dolari per criptomonedă în ianuarie, înainte de a atinge 1,07 dolari la momentul redactării materialului, a atras atenţia investitorilor datorită utilizării acesteia în sistemele de plăţi Ripple. În esenţă, XRP este o criptomonedă proiectată în scopul de a efectua tranzacţii rapide şi la costuri scăzute între bănci.

 XRP înregistrează a treia cea mai mare capitalizare de piaţă în topul criptomonedelor – 41,7 miliarde de dolari. Totuşi, unele voci din piaţă au criticat Ripple pentru că deţine încă rezerve vaste de XRP, ceea ce acordă companiei mai multă putere de influenţă asupra preţului criptomonedei. Acest lucru este în contrast cu bitcoin, unde inflaţia este determinată de viteza la care minerii „generează” noi monede.

Deşi poziţia lui Garlinghouse ar putea părea rigidă pentru cineva a cărui companie a devenit cunoscută datorită valului de criptomonede din piaţă, el nu are încredere în toate monedele digitale.

Garlinghouse a exprimat ideea că bitcoin – despre care el spune că este de 1.000 de ori mai lent în tranzacţii şi mai scump decât XRP – va fi folosit în continuare ca valoarea de depozitare, similar cu rolul aurlui. Dar nu va fi folosit pentru plăţi, în opinia lui.

„Bitcoin va rezolva alte probleme”, adaugă el.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO