ZF 24

Dupa 20 de ani, economia e condusa tot de straini. Cine sunt expatii de miliarde din Romania?

31.05.2010, 11:21 88

In urma cu doi ani, Jan Veskrna, directorul general al CEZRomania, ar fi trebuit sa se pregateasca de incheierea mandatuluide la Bucuresti. n loc sa isi faca bagajele insa, Veskrna a agreatcu managementul ceh prelungirea mandatului sau cu inca treiani.

"E frumos la Bucuresti", spunea Veskrna, care urma a fiinlocuit, dupa cum spun surse din piata, cu un CEO roman. Ar fifost intr-ade-var un element nou in peisajul celor mai puternicecompanii din energie, dominate de echipe consistente de straini inconducere.

O scurta privire pe Top 50 al companiilor din Romania dupavenituri arata ca strainii conduc inca cele mai multe afaceri. Panasi Liliana Solomon si Mariana Gheorghe - cele mai puternice femeidin businessul romanesc, dat fiind ca sunt CEO ai OMV Petrom,respectiv Vodafone -, sau Petru Vaduva, directorul }iriac Holdings- companie cu afaceri de peste 1,5 miliarde de euro -, nu suntconsiderati manageri romani.

Cititi de ce si vedeti care sunt cei maiputernici expati din Romania pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO