ZF 24

Dumitru Sandu, profesor Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: Până acum zece ani, judeţul Alba era la fel ca Tulcea, Dolj, Harghita, cu multă izolare; dar nu mai e aşa

Judeţul Alba s-a dezvoltat puternic în ultimii ani şi a depăşit semnificativ judeţele din jur la nivelul salariului mediu, profitând de reţeaua de drumuri care a atras investiţii, dovedind că implicarea locuitorilor şi capacitatea de organizare au un rol determinant în starea unei regiuni, este de părere Dumitru Sandu, profesor universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti.

”Deşi nu are un oraş mare, are un nivel de dezvoltare mai ridicat decât celelalte judeţe mici din zonă. Acolo a fost o mai bună gospodărire locală, capabilă să transforme turismul în sursă de venit şi totodată a reuşit să atragă investitori din străinătate. Până acum zece ani, Alba era la fel ca Tulcea, ca Doljul, cu multă izolare. Dar nu mai e aşa, pentru că s-a legat cu drumuri de alte zone, a atras investiţii etc. Sărăcia nu este o fatalitate, ţine de fatalitate, de istorie, dar şi de activismul oamenilor dintr-o comunitate, de capacitatea lor de organizare şi de absorbţie a fondurilor“, a adăugat Dumitru Sandu.

Judeţul Alba se află pe locul 15 (din 41 de judeţe + mun. Bucureşti) în topul celor mai mari salarii medii din România, cu un câştig salarial mediu de aproape 1.850 de lei net pe lună, similar cu cel din Mureş, judeţul vecin, şi cu 20 – 25% peste nivelul salarial mediu din Covasna şi Harghita.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.