ZF 24

“Drumul de ţară” numit centura Capitalei: cum arată principala arteră comercială a Bucureştiului după iarnă. VIDEO

Autor: Andreea Neferu

14.04.2015, 11:32 2002

Gropi adânci de câţiva zeci de centimetri, treceri la nivel cu căi ferate dezafectate pe care dacă mergi cu mai mult de 20-30 km/h rişti să îţi distrugi maşina, denivelări şi decopertări care te fac să te simţi ca şi când ai conduce pe o uliţă, nu pe ocolitoarea unei capitale europene – astfel arată centura de sud a Capitalei între localităţile Domneşti şi Berceni la mijloc de primăvară, după o iarnă care, ce-i drept, a durat destul de mult, dar nu a fost nici pe departe grea.

Principala arteră comercială a Capitalei, folosită în special de transportatorii rutieri de marfă dar şi de cei care locuiesc în localităţi de la marginea Bucureştiului, arată ca un drum de ţară, în ciuda faptului că acesta este una dintre cele mai circulate şosele din România, cu peste 140.000 de maşini zilnic.

Chiar şi aşa, partea de sud a ocolitoarei Bucureştiului arată ca “după bombardament”. Dacă în 2008 CNADNR a desemnat constructori care să reabiliteze şoseaua, ulterior în lipsa finanţării, lucrările nu au început, motiv pentru care anul trecut contractele pentru repararea centurii au fost reziliate. În acest moment nu există niciun contract pentru reabilitarea celor 32 de kilometri din centura de sud a Capitalei.

În partea de nord, din cei 40 de kilometri ce se întind între autostrada Bucureşti-Piteşti şi autostrada Bucureşti-Constanţa, doar 20 de kilometri sunt reabilitaţi şi extinşi la patru benzi, restul de 20 de kilometri fiind în lucru, potrivit celor mai recente informaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO