ZF 24

Dragoş Damian, APMGR: 50% din costul unui medicament reprezintă taxe şi impozite

Dragoş Damian, APMGR: 50% din costul unui medicament...

Autor: Corina Mirea

22.09.2015, 12:46 571

Producătorii vor renunţa la  foarte multe medicamente şi terapii ieftine, sub 250 de lei, care au fost făcute praf de ultima rectificare de preţuri, aşa că acestea vor fi înlocuite de alternative mai scumpe şi în final costul cu sănătatea va creşte, a spus Dragoş Damian, Director General Terapia a SUN PHARMA company şi Preşedinte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), la ZF Pharma SUmmit 15.

"Din 500 mil. lei plătite de producătorii de medicamente generice estimăm că 200 mil lei au fost plătite pe erori de calcul ale CNAS. 50% din costul unui medicament reprezintă taxe şi impozite"

Alte declaraţii ale lui Dragoş Damian:

Zentiva, Antibiotice şi Terapia aduc taxe în sistem cât toţi ceilalţi jucători.

Industria medicamentele generice în România reprezintă 1,5% din PIB, este foarte puţin, exporturi de 200 de milioane de euro pe an, 8.000 de angajaţi 

Provocare ministru şi preşedinte – să mai aducă 2-3 fabrici.

Vedeţi aici prezentarea făcută de Dragoş Damian, Director General Terapia a SUN PHARMA company şi Preşedinte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), la ZF Pharma SUmmit 15.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO