ZF 24

Doi romani - creierele spectacolului de lasere din deschiderea Jocurilor Olimpice de la Vancouver

Doi romani - creierele spectacolului de lasere din deschiderea Jocurilor Olimpice de la Vancouver
10.02.2010, 20:19 54

Locuitorilor din Sfantu Gheorghe nici ca le-a trecut prin gandca Zsolt (30 ani) si Stefan (29), baietii care acum cateva luni aufacut show-ul de lasere din piata centrala cu ocazia zilelororasului, sunt creierele din spatele spectacolului de lumini dindeschiderea Jocurilor Olimpice de la Vancouver, megalaser-show-uluide Revelion din Central Park (New York) si a lansarii noului modelde Mini Cooper de catre BMW in 2008, scrie Gandul.

Uneori, lucrurile bune incep la suparare: "Lucram programatorila o firma unde si-au batut joc de noi si ne-am saturat. La uncontract la care au castigat pe spatele nostru 100.000 de euro, amprimit 150 de euro. Atunci am zis: «Hai sa ne facem firmanoastra»". Era acum trei ani cand Nagy Stefan Szilamer siRakosfalvy Zsolt, doi tineri din Sfantu Gheorghe, si-au dat demisiasi au infiintat firma SC Savvy SRL. In 2010 au ajuns sa se bata cufirma unui milionar american pentru pozitia de lideri mondiali indomeniul softului care coordoneaza megaspectacolele de lasere: "Nuvreau sa par naiv sau lipsit de modestie, dar suntem pe primul locacum. Suntem doi pe podium: o firma din America - cu 20 de ani deactivitate in spate, care e condusa de un milionar si unde lucreaza20 de oameni plus tehnicieni, si noi - care suntem la acelasinivel, desi suntem o firma micuta din Sfantu Gheorghe, Romania, cunumai doi oameni".

Softul lor e utilizat de un partener german, un fel de "firmasora", care dispune de hardware-ul necesar pentru show-urile demari proportii. Cu softul lor au fost controlate mai multe show-uride lasere la evenimente importante din lume, de la inaugurarea unorhoteluri de lux in Dubai, la lansarea noului model de "Mini Cooper"de catre BMW in Germania si pana la numaratoarea inversa dinnoaptea de Anul Nou, in Central Park, New York. Iar maine programuldezvoltat de la zero de catre Zsolt si Stefan va dirija miscarea pecer a razelor laser din spectacolul de deschidere a JocurilorOlimpice de Iarna Vancouver 2010. Despre cei doi romani care vor realiza spectacolulde lasere de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice deIarna Vancouver 2010 cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO