ZF 24

Doi jurnalisti sub acoperire au intrat in Palatul Buckingham, dupa ce au mituit un sofer al Casei Regale cu 1.000 de lire

24.05.2009, 13:23 37

Doi jurnalisti de la publicatia britanica News of the World au reusit sa patrunda in palatul Buckingham cu ajutorul prietenului unei prostituate lituaniene, care a platit un sofer al Casei Regale cu 1.135 de euro.

Soferul Brian Sirjusingh, i-a introdus pe cei doi jurnalisti asiatici in palat fara sa-i perchezitioneze, in conditiile in care membrii familiei Windsor, inclusiv Ducele de Edinburgh si Printul Charles trebuie sa prezinte acte de identitate cu fotografie de fiecare data cand intra intr-o resedinta regala. Sirjusingh i-a incurajat pe cei doi chiar sa urce in masinile folosite de familia regala, scrie publicatia britanica.

Reprezentantii administratiei palatului investigheaza acum neregulile din sistemul de securitate iar un purtator de cuvant a declarat ca “orice chestiune de securitate este tratata foarte serios si vom investiga aceste acuzatii.
 
Ulterior, Casa Regala a anuntat ca l-a suspendat din functie pe sofer. Potrivit BBC, Sirjusingh era doar un sofer de rezerva, fiind chemat doar atunci cand soferii principali nu erau disponibili.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO