ZF 24

Doi clujeni pariază 35.000 de dolari pe dezvoltarea unui dispozitiv de localizare a obiectelor pierdute

Doi clujeni pariază 35.000 de dolari pe dezvoltarea unui...

Autor: Ioana Nita

27.08.2014, 00:05 3704
Doi antreprenori din Cluj, Andrei Vig (30 de ani) şi Alexandru Chiş (27 de ani), au investit 35.000 de dolari în dezvoltarea unui dispozitiv reîncărcabil de localizare numit Tintag cu ajutorul căruia utilizatorii pot afla direct de pe smartphone în ce loc se află diferite obiecte personale rătăcite, pierdute sau furate - chei, valiză, portofel sau chiar animalul de companie.
 
„Tintag poate fi ataşat la diverse obiecte (chei, poşetă, portofel, rucsac, zgarda animalului de companie etc.) care ulterior pot fi localizate cu ajutorul aplicaţiei mobile dezvoltată de noi. Toate datele sunt centralizate şi procesate pe server-ul nostru. În cazul în care un item este pierdut, utilizatorul este anunţat în timp real cu ultima locaţie la care a fost detectat device-ul“, a spus Andrei Vig, care are o experienţă de peste 10 ani în domeniul IT, lucrând pentru companii ca Softvision, Wayfinder şi Skobbler.
 
Tingtag are aproape 4 cm lungime şi 3 cm lăţime, ceea ce le permite utilizatorilor să îl ataşeze la diferite obiecte personale, cum ar fi chei, portofel, rucsac, valiză sau chiar la zgarda animalului de companie. Dispo­zi­tivul funcţionează cu ajutorul tehnologiei „Blue­tooth Low Energy“, care permite trans­miterea şi centralizarea datelor în aplicaţia mobilă (dezvoltată pentru sistemele de operare Android şi iOS). Astfel, în cazul în care utilizatorul nu găseşte obiectul monitorizat, poate activa dispozitivul din aplicaţia de pe smartphone, care îi va indica distanţa şi direcţia până la locul obiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO