ZF 24

Doi antreprenori români pariază pe un business în domeniul educaţiei pentru sectorul ospitalităţii: „Cei care lucrează în HoReCa vor concura cu forţa de muncă din străinătate, dar şi cu românii din diaspora întorşi în ţară. Vor avea de câştigat persoanele cu o mai bună pregătire”

Doi antreprenori români pariază pe un business în...

Autor: Cristina Roşca

10.04.2020, 18:04 273

Duşan Wilms, cu experienţă în comerţul alimentar, şi Ray F Iunius, cu experienţă în educaţie în Elveţia, lansează un business în domeniul educaţiei. Grupul educaţional winsedswiss, care are sediul central în Elveţia, dar care are filiale în România şi Serbia, organizează cursuri de scurtă şi lungă durată, în domeniul ospitalităţii şi al serviciilor conexe. Diplomele profesionale şi universitare obţinute de cursanţii winsedswiss vor fi oferite cu licenţă, sub egida Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL) - una dintre principalele instituţii de învăţământ în domeniul ospitalităţii din lume, Business School Lausanne şi Luxury School of Paris, susţin fondatorii.

Profesorul Ray F. Iunius, care a fost director de dezvoltare al Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL) şi a deţinut şi alte funcţii în cadrul instituţiei, estimează că după această criză numărul locurilor de muncă din domeniu va scădea.

„Cei care lucrează în hoteluri şi restaurante vor concura cu forţa de muncă adusă din străinătate, dar şi cu românii din diaspora întorşi în ţară în timpul pandemiei, situaţie în care vor avea de câştigat persoanele cu o mai bună pregătire profesională.”

În acest context, grupul educaţional elveţian winsedswiss lansează traininguri online destinate managerilor şi angajaţilor din hoteluri şi restaurante, denumite Hospitality Resilience Talks şi Hospitality Resilience Journey. În luna aprilie, acestea vor fi susţinute de specialişti internaţionali, în limba engleză. Luna mai va continua cu o nouă serie de webinare, prezentate şi în limba română. Compania a stabilit parteneriate cu Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi Asociaţia Patronală a Restaurantelor din România (HORA), a spus Ray F. Iunius.

„Învăţământul dual, clădit pe educaţie de calitate, axat pe abilităţi practice construite la orice vârstă, care să susţină şi să încorporeze cunoştinţele dobândite în teorie, reprezintă astăzi, mai mult ca oricând, modelul spre care trebuie să se îndrepte toate sistemele de educaţie”, crede Duşan Wilms, unul dintre cei mai importanţi executivi pe care i-a avut comerţul local, unul dintre primii români care au condus afacerile giganţilor străini din industrie. După ce a plecat de la conducerea Metro Cash&Carry el a preluat, alături de alţi executive patru dintre hipermarketurile Real în România. Vânzătorul a fost tot grupul Metro.

 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO