ZF 24

Doar 4.000 de români şi-au ales singuri fondul de pensii Pilon II, adică 1,8% din totalul celor care au intrat în sistem în anul 2019

Aurelian Dochia, economist: În primul rând este vorba de dezinteres, dar există şi un grad mare de nepricepere, mulţi români încă nu ştiu să se orienteze.

Aurelian Dochia, economist: În primul rând este vorba de dezinteres, dar există şi un grad mare de nepricepere, mulţi români încă nu ştiu să se orienteze.

Autor: Liviu Popescu

29.04.2020, 17:10 171

♦ Restul de circa 216.000 de salariaţi au fost repartizaţi aleatoriu ♦ Prin urmare, încă persistă dezinteresul românilor pentru fondurile de pensii private Pilon II.

Doar 1,8% din românii care au devenit participanţi ai sistemului de pensii private Pilon II în anul 2019 şi-au ales personal fondul prin care să le fie gestionată o parte din salariu, restul de aproape 98% fiind repartizaţi aleatoriu, arată datele agregate de ZF din cel mai recent raport anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, din rândul celor aproximativ 220.000 de persoane ale căror contribuţii pentru pensii au început să fie administrate privat din anul 2019, doar 4.000 au aderat la un fond Pilon II prin semnarea unui act individual de aderare, ceea ce înseamnă că românii încă nu ştiu cine le administrează 3,75% din salariul brut. „În primul rând este vorba de dezinteres“, spune econo­mistul Aurelian Do­chia pentru ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO