ZF 24

dm drogerie markt: Cele mai multe magazine sunt deschise. Doar circa 10% au tras obloanele, e vorba de unităţile din anumite malluri

dm drogerie markt: Cele mai multe magazine sunt deschise....

Autor: Cristina Roşca

27.03.2020, 15:51 6210

Retailerul dm drogerie markt, activ după cum îi spune şi numele pe segmentul de drogherii, a închis doar circa 10% dintre cele aproape 110 unităţi din România, este vorba de magazinele din unele malluri locale. Există însă în continuare centre comerciale unde aceste drogherii funcţionează. Unităţile stradale sunt de asemenea deschise.

“Magazinele îşi refac stocurile constant şi încurajăm clienţii să cumpere cu calm şi responsabilitate.  Majoritatea clienţilor dm drogerie markt au renunţat la o aprovizionare abundentă şi se concentrează pe produse care sunt necesare consumului zilnic, scurtând astfel timpul petrecut la cumpărături”, spun oficialii companiei. Printre cele mai căutate produse se numără cele de igienă personală, pentru igienizarea locuinţei, dar şi pentru dezinfecţia hainelor. Totodată, sunt la mare căutare produsele pentru imunitate precum vitamina C, dar şi alimentele de bază şi produsele pentru copii. 

“În acest sens, există produse ale căror stocuri au scăzut în ultima perioadă,  însă situaţia lor este monitorizată constant şi se depun eforturi pentru refacerea acestora şi oferirea de variante alternative. Angajaţii magazinelor urmăresc situaţia şi fac tot posibilul pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor.”

Având în vedere contextul actual, dm drogerie markt a luat măsuri speciale precum desfăşurarea activităţii. Astfel, lucrează de acasă (work from home) angajaţii a căror activitate permite acest lucru. De asemenea, se igienizează frecventă spaţiile din drogherii, din depozitul central şi din sediu. 

“Am pus la dispoziţia angajaţilor dezinfectanţi, mănuşi de unică folosinţă şi am montat paravane de plexiglas pentru casele de marcat în fiecare punct de lucru. Mai mult, recomandăm o distanţă minimă de un metru şi jumătate faţă de alte persoane şi încurajăm clienţii să evite plata în numerar, pentru a reduce la minimum posibilitatea infecţiei.” De asemenea, în această perioada dm drogerie markt a retras toate testerele de la raft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO