ZF 24

Distribuitorul de ţigări Pamimai, cu afaceri de 74 mil. €, în insolvenţă

Distribuitorul de ţigări Pamimai, cu afaceri de 74 mil....

Autor: Mirabela Tiron

07.01.2014, 20:52 2617

Compania Pamimai Distribution, cu afaceri 74 mil. euro în 2012 din distribuţia de ţigări, cartele PrePay şi jucării, a intrat în insolvenţă la propria cerere anul trecut, după ce a acumulat datorii de 7 mil. euro, cei mai mari creditori fiind BCR şi Banca Transilvania.

„La data intrării în insolvenţă Pamimai avea datorii de 31 mil. lei (7 mil. euro), din care 24 mil. lei (5,4 mil. euro) către BCR şi Banca Transil­vania“, a spus Ovidiu Neacşu, re­pre­zen­tantul Sierra Qua­drant, administratorul judiciar al Pamimai.

Mircea Oprescu, CEO-ul Pamimai şi unul dintre acţionari, spune că este încrezător în reorganizarea firmei şi că a renunţat la distribuţia de ţigări. El pune intrarea în insolvenţă pe seama „unui cumul de factori“: „me­diul economic în care activăm, reacţiile pe care le-au avut băncile. Singurul lucru bun este că noi credem în această afacere“, a declarat Oprescu pentru ZF.

Pamimai a pierdut contractul cu produ­cătorul de ţigări BAT dat fiind că aprobarea pentru o scrisoare de garanţie bancară a venit prea târziu, potrivit lui Oprescu. Ulterior, a renunţat şi la distribuţia de ţigări pentru JTI. Acţionarul a mai spus că au existat probleme şi la încasarea banilor.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO